[lightbox link=”//ulfsandstrom.se/wp-content/uploads/2014/03/1315547.jpg” thumb=”//ulfsandstrom.se/wp-content/uploads/2014/03/1315547-300×187.jpg” width=”300″ align=”none” title=”1315547″ frame=”true” icon=”image”]Detta inlägg är en fortsättning på förra och ett svar på frågan om Kreativt tänkande går att träna…. Hur använd art skulle det kunna vara för dig?

Vad tror du om det här?

KREATIVT TÄNKANDE – Slump eller skicklighet?

Har du varit med om att vissa talar om att “tänka utanför lådan” men de flesta gör detta “innanför lådan”?

Det dom flesta syftar på är att tänka “kreativt” – men vad är då kreativt tänkande?

SVAR: Kreativt tänkande kan definieras som den process som leder till att du kombinerar olika kända faktorer på nya sätt. Kreativt tänkande är en process som går att lära sig.

Kreativitet uppstår som ett resultat av två saker:

1. Att du har tillgång till bägge hjärnhalvor. 2. Att du försöker kombinera kända faktorer på nya sätt.

Ett sätt att få tillgång till bägge hjärnhalvor är att gå i trans. I trans kan du tänka både logiskt (vänster halva) och känslomässigt (höger halva) på samma sätt som när du ser på film.

Ok. Det är en sak till som händer som är en förutsättning – det är att du släpper tyglarna till din “kritiska spärr”. Den där som sitter i vänster hjärnhalva och som påpekar saker som gör att man blir mindre kreativ.

Exempel
Du ser på film med kända skådespelare, exempelvis Brad Pitt är den schyssta snubben som är underdog och polis på dekis och Angelina Jolie är kvinnoskurken som försöker döda honom…

Du kan sitta och tänka logiskt typ:

“Han är inte trovärdig, jag vet ju att dom är gifta i verkligheten, troligt att han skulle skjuta mot henne, dom hånglar eller bråkar bergis mellan inspelningarna….”

Eller så kan du “gå in i filmen” och “uppslukas av handlingen” och “sitta som “hypnotiserad”… det vill säga… i trans.

Då kan du vara så kreativ att du tillåter rollfiguren Brad spelar väcka äkta känslor som spänning, sympati och glädje. I Trans Ok. Så i trans kan du vara mer kreativ… typ… och hur enkelt kan du hamna i trans?

Några beprövade tips:

– Med självhypnos, som du redan gör när du gör något på rutin: kör bil, diskar, dammsuger…

– Med Alfa-Theta andning (andas in, håll andan o räkna till tio… andas ut långsamt genom liiiiten mun och räkna till 20 under tiden).

– Med hjälp av en begränsad mängd centralstimulerande medel, typ två glas vin ca….

– Med hjälp av en riktigt erfaren hypnotisör (ring så löser jag det)

Hur vet du att du är kreativ? –

Försök Komma på nya sätt att använda en tegelsten, som du aldrig tänkt förut… Om du kommer på fler än tio (nya) är du i trans (och börjar upptäcka tjusningen med divergent tänkande)!

Hör av dig när du vill medverka i nästa workshop i kreativt tänkande. News kommer på ett eller annat sätt, men bara när Du Är Nyfiken och Redo att Upptäcka Detta…

😉